Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Olsson, ny förbundsordförande, kommer leda HRF tillsammans med vice förbundsordförande Eva Blomquist från och med årsskiftet. Foto: Peter Knutson

Ulf Olsson blir ny förbundsordförande för HRF

Publicerad

Vid årsskiftet blir Ulf Olsson ny förbundsordförande för Hörselskadades Riksförbund (HRF). Han ersätter Mattias Lundekvam, som avgår för att istället tillträda som ny generalsekreterare den första januari.

Mattias Lundekvam har varit HRFs förbundsordförande sedan 2016. Han avgår nu i förtid, för att istället bli organisationens generalsekreterare, skriver HRF i ett pressmeddelande.

Ulf Olsson kommer att leda HRF tillsammans med vice förbundsordförande Eva Blomquist.

– Vårt främsta fokus fram till nästa kongress, 2025, är att stärka och utveckla HRFs roll som hörselskadades röst i samhället. Alltför många av landets 1,5 miljoner hörselskadade har en tuff situation och behöver ett starkt HRF som värnar deras rättigheter, säger Ulf Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.