Foto: TT

USA: Polis utreder terrorkoppling

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder om de tre dåd som inträffade på ett dygn i USA – explosionen i New York, en knivattack i Minnesota och en explosion i New Jersey – har koppling till terrorism.

Bomben på Manhattan exploderade på lördagskvällen och skadade 29 och en andra bomb hittades några kvarter därifrån. Båda var fyllda med splitter och tillverkade av bland annat en tryckkokare, enligt The New York Times.      

CNN uppger att övervakningsvideor visar att samma man har befunnit sig nära platsen för explosionen och platsen i New Jersey där laddningen hittades.

Explosion i New York och New Jersey – Teckenspråk

Nio personer skadades på söndagen i en knivattack i USA som tycks ha varit motiverad av religiös fanatism.

En man knivhögg besökare i ett shoppingcenter i S:t Cloud i delstaten Minnesota innan han sköts ihjäl av en polis som var där på ledig tid.      

Angriparen har identifierats som en 22-årig student. Terrorgruppen IS hävdar att mannen är en av dess ”soldater”, men det finns inga bevis för att gruppen planerat dådet.      

Myndigheterna uppger att det inte finns några bevis för att dåden i New York, New Jersey och Minnesota var samordnade men att de hände under 24 timmar ökar oron.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Explosion i New York och New Jersey – Teckenspråk

Mer i ämnet