Foto: TT

USA storsatsar mot ebola

Publicerad

USA mobiliserar i kampen mot ebola i Västafrika. 17 nya behandlingscenter byggs och 3.000 amerikanska soldater ska hjälpa till att samordna den internationella hjälpen.

Planen ska presenteras av president Barack Obama i samband med ett besök på USA:s smittskyddsmyndighet CDC i Atlanta på tisdagen, enligt vad en regeringskälla uppger för Reuters.

USA har kritiserats för att inte ha gjort mer för att bekämpa utbrottet som hittills krävt fler än 2.400 dödsoffer i främst Västafrika.

Ebolautbrott i Västafrika – teckenspråk

Krismöte

På torsdag hålls också ett krismöte i FN:s säkerhetsråd för att diskutera det allvarliga läget. Mötet är ett försök att samla internationella krafter för att bekämpa epidemin.

FN har vädjat om internationellt stöd på 600 miljoner dollar samt uppmanat länder att skicka läkare, sjuksköterskor, medicinsk utrustning och fordon till de värst drabbade områdena.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ebolautbrott i Västafrika – teckenspråk

Mer i ämnet