Bussar besköts med raketer

Uppdaterad
Publicerad

Lokalbussarna i Södertälje ställde på söndagskvällen in trafiken sedan ett gäng ungdomar skjutit fyrverkerier mot dem.

Trafiken ställdes in en timme, mellan 17 och 18. Ingen människa ska ha skadats.

– Vi har ett stort problem med det här. Under kvällen har vi fått hur många samtal som helst om att det skjuts mot bland annat hus och bussar i Stockholms län, säger Albin Näverberg, informatör hos Stockholmspolisen.

Vågar inte gå hem

Bland annat har polisen fått samtal från rädda restauranggäster vid Fornhöjdens centrum i Södertälje, där personer även skjutit fyverkerier mot en av anmnälarna. Det är även personer som ringt till polisen som inte vågat gå hemifrån då personer skjutit raketer i deras trappuppgång. I flera fall uppges gärningsmännen vara unga, i tretton till femtonårsåldern.

–Det är ett stort bekymmer där vi får uppfattningen att föräldrarna inte har koll på sina barn eller tar ansvar för vad de handlar och ger vidare till minderåriga säger Albin Näverberg.

Problem i hela länet

Polisen har fått samtal från rädda anmälare i hela länet. Flera vittnen har uppgett att det rör sig om ungdomar i gäng som ligger bakom skjutningarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.