Foto: Fredrik Sandberg/TT

Explosion i Rinkeby centrum

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag skedde en explosionsartad brand vid Rinkeby torg som orsakade stora materiella skador på en byggnad.

Om det var en explosion som senare ledde till en mindre brand eller om det var en brand som gjorde att något sedan exploderade det vet inte polisen.

– Det som ut som något som hade exploderat och det tror jag beror på en värmeutvecklingen av en brand på övervåningen, säger Igor Borg, teknisk förvaltare på fastighetsägaren till Rinkeby centrum.

Enligt obekräftade vittnesmål kastade någon in ett föremål på andra våningen i den gamla vårdcentralen, som håller på att byggas om till ett gym.

– Det är anmärkningsvärt att det brann på flera platser i lokalen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Tekniker har undersökt platsen

Delar av centrumet är helt utblåst. Inga personer kom till skada, men de materiella skadorna bedöms vara omfattande.

– Det är inget kul. Om det är anlagt eller inte vet vi ju inte än så länge, men det ger ju inte Rinkeby gott rykte precis, säger Rinkebybon Leif Engberg.

Polisen har spärrat av området och tekniker har varit på platsen, men ingen är gripen.

Polisen betecknar brottet som allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.