Klämdes mellan tunnelbanetåget och parrongen

Uppdaterad
Publicerad

Två personer hamnade på spåret efter snatteribråk. En person klämdes mellan tåget och perrongen. En person vårdas på Karolinska i Solna med livshotande skador.

Två personer föll ner på tunnelbanespåret vid Hägerstensåsens tunnelbanestation i Stockholm strax innan klockan 18 på måndagskvällen.

Enligt polisen ska en person som arbetar i en butik jagat en misstänkt snattare ner på perrongen, där ska det ha uppstått bråk som gjorde att båda hamnade på spåret.

– På perrongen hamnade de i handgemäng och ramlade av en olyckshändelse ner på spåret, säger Elisabeth Wernsten, stationsbefäl hos Söderortspolisen.

När männen föll ner på spåret var tåget på väg in på perrongen. Butiksägaren lyckades krypa under perrongen, men den 16-åriga pojken klämdes när han försökte ta sig upp från spåret. Pojken vårdas nu på Karolinska sjukhuset i Solna med livshotande skador.

Butiksägaren misstänktes först för mordförsök eftersom vittnen till händelsen uppfattat det som att han medvetet knuffat ner pojken på spåret. Efter att polisen tittat på övervakningfilmen hävdes dock alla brottsmisstankar.

– Det går inte att säga att det är någons fall, de faller ner av en olyckshändelse under ett hangemäng, säger Elisabeth Wernsten.

Har orsakat totalstopp i trafiken

När strömmen skulle slås av vid det olycksdrabbade området så gick någonting fel och ett större område blev strömlöst. Händelsen orsakade strömavbrott på tunnelbanan, vilket påverkade hela tunnelbanetrafiken i Stockholm.

Trafiken stod helt stilla mellan Kungsträdgården och Västra skogen samt mellan Gamla stan och Stora mossen, säger Lars Nyström på MTR till ABC.

Även röda linjen drabbades men Lars Nyström är osäker till vilken grad.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.