Skolskjutsen kommer inte

Uppdaterad
Publicerad

Barn och föräldrar väntar på skolskjuts men istället är det taxibilar som inte kommer och timslånga förseningar.

Företaget Samtrans, som har hand om skoltaxin i Stockholm stad, missköter sitt uppdrag. Det här säger skolborgarrådet Lotta Edholm till Dagens Nyheter idag.

På Facebook har ett upprop startats av upprörda föräldrar till barn i behov av skolskjuts. De vittnar om taxibilar som inte kommer, timslånga förseningar och olika taxichaufförer.

Kritik mot Samtrans

Inför höstterminen gjordes en ny upphandling av skolskjuts i Stockholm som bland andra barn med funktionsnedsättning har rätt till, och sedan 1 juli sköts de av Samtrans.

Till DN säger Samtrans vd att man fått in scheman och adresser alldeles för sent – och att man nu tagit in extrapersonal.

Lotta Edholm däremot säger till tidningen att de ställt krav innan på hur många bilar och hur mycket personal skom skulle behövas för skolskjuts. Stockholm stad kommer nu undersöka möjligheten att kräva skadestånd av Samtrans, samt säger att de ger ersättning till föräldrar som beställer en vanlig taxi under tiden det inte fungerar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Samtrans

Mer i ämnet