Misstänkt mördare marinanställd

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-30-årsåldern är anhållen misstänkt för mord sedan han skjutit ihjäl en man i samma ålder i Vaxholm. Mannen är militär, anställd vid marinen, och ringde själv polisens ledningscentral efter skotten och väntade in patrullen.

En grupp mellanstadieelever var i närheten när mannen sköts på tisdagsmorgonen. De togs omhand av sin skola och vid ett kriscenter som öppnade i Vaxholms kyrka. De har ännu inte hörts av polisen men deras föräldrar är informerade.

Varken Försvaret eller polisen vill uppge om dådet på annat sätt kan kopplas till mannens arbete. Däremot meddelar polisen att vapnet inte är militärt.

Försvaret förteget

– Detta är ju en polisutredning och vi kommenterar inte på annat sätt än att bekräfta att han är anställd av Försvaret, säger informatören Sara-Josefina Holby till TT.

– Mordet skedde i utkanten av Vaxholm intill ett hyreshusområde. Något motiv har inte framkommit och varken gärningsmannen eller offret är kända av oss för någon tidigare brottslighet. Det finns heller ännu ingen känd koppling mellan dem, säger Christer Sandström, presstalesman för polisen i Roslagen, till TT.

Mordplatsen är relativt öppen och välbesökt så polisen hoppas hitta flera vittnen till mordet och har knackat dörr i området under kvällen. Enligt polisuppgifter till TT har bara ett kort förhör hållits med mannen som uppträder lugnt och samlat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.