Osäkra planer för Tekniska nämndhuset

Uppdaterad
Publicerad

För två år sedan sade man att det enorma Tekniska nämndhuset på Kungsholmen skulle tömmas på stadens personal för att ge plats åt nya bostäder, men nu är planerna plötsligt osäkra.

Enligt planerna skulle de cirka 1.200 personer som arbetar idag i Tekniska Nämndhuset på Fleminggatan flytta ut runt år 2018 till nya lokaler i södra Stockholm. Det vinnande förslaget till det nya kontorshuset presenterades förra sommaren, men nu skriver Stockholmdirekt att inget av planerna längre är säkert.

– Budskapet har varit att vi ska flytta de tekniska nämnderna till Globen men det har dykt upp problem på flera håll, säger biträdande finansborgarråd Jan Valeskog (S) till Stockholmdirekt.

Alla planer plötsligt osäkra

Debatten handlade om huruvida byggnaden skulle byggas om till nya bostäder eller om man skulle riva och bygga helt nytt, men nu verkar det inte ens säkert att de anställda ska byta arbetsplats.

En översyn pågår av byggnaden där man väger olika kostnader mot varandra, först när den är klar kommer den rödgrönrosa majoriteten med en plan för Tekniska nämndhuset.

Stockholms stads hemsida kan man läsa om planerna för att flytta verksamheten till området där Söderstadion ligger idag.

Tekniska nämndhuset

Tekniska nämndhuset på Fleminggatan på Kungsholmen är en kommunal förvaltningsbyggnad. Här ligger stadens tekniska förvaltningar såsom exploateringskontoret, fastighetskontoret, miljöförvaltningen, stadsbyggnadskontoret och trafikkontoret.

Det byggdes under 60-talet och är idag grönklassat av Stockholms stadsmuseum, vilket betyder att man tycker att byggnaden har ett högt kulturhistoriskt värde.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.