• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Webbhandelsrekord ger bråda dagar för Posten

Uppdaterad
Publicerad

Rekordmånga väljer i år bort springandet i affärer i jakten på julklapparna och beställer i stället sina paket på nätet.

Vi är många som bytt jullträngseln på stan mot julhandel på nätet.

– Ungefär 34 procent av svenska folket köper klappar på nätet i år, för i snitt 1.700 per person, säger Jimmy Holmström, terminalchef på Posten i Segeltorp.

– De här dagarna när det är som allra värst sorteras över 300.000 paket om dygnet här.

Rasande fart

Paketen susar fram på transportband i flera våningar i sorteringsterminalen, och personalen är förstärkt för att klara denna den värsta arbetstoppen någonsin för Postens paketservice.

– Det är bara att jobba på så att alla får sina klappar till jul. Men sedan ska jag vara ledig i tio dagar, säger Ahmet Gamlik, terminalarbetare som lyfter upp paket på bandet i rasande fart.

Lördagsutdelning

Varje paket vägs och skannas av, och därmed kan kunderna se hur långt just deras eget paket har hunnit. Och för att fler klappar verkligen ska hinna fram till julafton så har Posten förlängt arbetsveckan. Lördag är sista utdelningsdag.

– Vilket innebär att om man beställer ett paket så sent som på torsdag så ska det hinna fram före julafton, säger Jimmy Holmström.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.