SJ ställer in hundratals avgångar

Uppdaterad
Publicerad

Snö och is i spår och växlar och branden i ett lokstall i Hagalund i måndags då det brann i ett SJ 2000-tåg har fått SJ att fatta beslutet att ställa in hundratals avgångar från och med i dag och en vecka framåt.

Med de här åtgärderna hoppas man få ordning på problemen innan jultrafiken drar igång på allvar.

Det är framför allt sträckorna Stockholm-Göteborg, Stockholm-Malmö och regionaltrafiken i Mälardalen som påverkas av SJ:s beslut att ställa in avgångar.

Trafikproblem i snöns spår

SJ hoppas att alla som bokat ska kunna åka med ett tidigare eller senare tåg samma dag. Den som avstår sin resa får pengarna åter och slipper avbokningsavgift, oavsett vilken biljettyp man köpt.

SJ glömde avgångar

Två avgångar på pendeltåget mellan Stockholm och Uppsala ställs också in mitt i rusningstrafiken. Men de hade SJ glömt att föra in i listorna över inställda tåg som vi länkar till nedan.

Det här är avgångarna som ställs in:

  • Uppsala – Stockholm 7.52
  • Stockholm – Uppsala 17.02

– De kommer att läggas in så fort som möjligt, säger Ulf Wallin på SJ:s presstjänst till ABC.

Alla avgångar ställs alltså in under hela veckan, till och med 19 december.

Swebus sätter in extrabussar

Med anledning av att de inställda avgångarna sätter Swebus in extrabussar på sträckorna. Enligt Swebus har förfrågningarna ökat efter SJ:s besked. Hittills har tio extrabussar lagts in i tidtabellen.

”Vi går nu över i beredskapsläge för att extra snabbt sätta in extratrafik” skriver Ingvar Ryggesjö, presschef för Swebus i ett pressmeddelande.

Länkar

Inställda fjärrtåg

Inställda reginaltåg

Avgående tåg från Stockholm

Avgående tåg från Uppsala

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Trafikproblem i snöns spår

Mer i ämnet