Foto: TT

Trafikverket: Tågstrul även nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Mellan måndag och torsdag kommer tågen att gå med reducerad trafik mellan Stockholm och Uppsala. Från nästa fredag till söndag är det totalt stopp igen.

– Vi kommer att köra med väldigt begränsad trafik under måndagen, ungefär sex tåg i timmen mellan Stockholm och Uppsala, säger Trafikverkets underhållschef Anna Lundman. Sedan på fredagen blir det totalstopp igen.

Anledningen till stoppet är att man inte har ett fungerande signalsystem och måste provköra det, uppger Trafikverket under en presskonferens.

Först måndagen den 9 juni räknar Trafikverket med att tågen ska gå som vanligt. På söndag håller Trafikverket en ny presskonferens för att uppdatera prognosen.

Omfattande reparationer

Störningarna i tågtrafiken beror på flera olika fel som uppstod under onsdagen. En kontaktledning revs ned norr om Märsta vilket orsakade en brand och så stora skador att eltillförseln slutade fungera. Branden skadade utrustning som styr signaler och växlar.

Skadorna kräver ett omfattande arbete för att återställas. Bland annat måste ett ställverk saneras från sot som skadat elektroniken.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.