Två mopedrånare gripna

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 18-årsåldern har nu gripits misstänkta för uppemot tolv grova stölder och rån i nordvästra Stockholm under drygt en vecka. Bland annat har en 95-årig kvinna utsatts.

Rånarna ska ha kommit körande på moped och bland annat rånat främst äldre personer på plånböcker, handväskor och smycken. Sammanlagt har tolv olika händelser anmälts sedan den 12 juli, bland brottsoffren finns bland andra en 95-årig kvinna. Den senaste händelsen inträffade i morse vid åttatiden i Tensta.

– De åkte moped förbi målsäganden och ryckte av honom halskedjan, säger Patrik Zanders, tillförordnad sektionschef på Västerortspolisen.

Efter att polisen haft spaning på en av mopederna som misstänks vara inblandad i stölderna och rånen kunde två personer gripas vid tolvtiden i dag, onsdag, i Spånga.

Det är fortfarande oklart om det är fler inblandade och om de gripna är misstänkta för alla tolv händelserna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.