7 shades of grey – rugbylaget för gråhåriga

Uppdaterad
Publicerad

I den blekingska rugbyklubben 7 shades of grey spelar det ingen större roll om du springer långsamt eller har ölmage. Hit är alla välkomna när det andra föreningslivet kanske sviker. Och det handlar om så mycket mer än just rugby.

Det är årets sista träning i Johannishus för 7 shades of grey, ett gäng rugbygubbar som träffas och tränar, bastar och dricker öl tillsammans. Totalt tränar laget tre gånger per år.

– Det är alldeles lagom för mig, säger grundaren och rugbyspelaren Roland Johansson.

”Orkar inte mer”

I augusti ska laget ner till Köpenhamn och delta i en turnering.

– Vår målsättning, som är samma varje år, är att träna tre gånger och att göra en turnering. Det är det fina med det hela, säger Roland Johansson.

Varför heter ni inte 50 shades of grey?

– Vi orkar inte med mer än sju.

Av vad?

– Av det mesta, sju räcker gott för oss.

”Lever i ett åldersfixerat samhälle”

Under träningen badar gubbarna i vattenspridaren, dansar och spelar varandra små spratt, men det är också allvar.

– Vi lever i ett åldersfixerat samhälle och allt går ut på att man ska ha ungdomsverksamhet. Det är väl bra, men vem tar hand om oss när vi har lagt av med allt och försvunnit ur föreningar. Det är väl det också, lite seriöst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.