Foto: Maria Makar

Två döda efter bilkrasch i å

Uppdaterad
Publicerad

En bil med flera personer i körde på nyårsdagens morgon ner i Ronnebyån i Kallinge. Två personer har omkommit och en ung kvinna har förts till Lund, där hon vårdas för livshotande skador.

På nyårsdagens morgon åkte en bil med fem personer ner i Ronnebyån vid Avenboksvägen i Kallinge. När räddningstjänsten kom till platsen låg bilen upp och ner i vattnet.

Hjärt- och lungräddning

Två personer kunde ta sig ur bilen själva, men tre personer fick dykare plocka upp och återupplivningsförsök genom hjärt- och lungräddning gjordes. De fördes alla till Blekingesjukhuset.

Två män har avlidit, den ene i 40-årsåldern och den andre i 25-årsåldern. För den tredje, en kvinna i 20-årsåldern har förts till Lund, där hon vårdas för livshotande skador.

Körde rakt fram

Spåren på platsen visar att bilen har kört rakt fram i en vänsterkurva och sedan fortsatt ett 20-tal meter över en gräsyta ner i Ronnebyån.

– De hade varit och kört vid industriområdet här i Kallinge och av någon anledning körde de sedan ner i ån. En av killarna som tog sig ur bilen larmade oss, säger Johnny Rasmussen, brandmästare i Ronneby.

Polisen misstänker att en av de avlidna männen varit påverkad av alkohol. Korta förhör har hållits med de som kunde ta sig ur bilen själva och mer noggranna förhör kommer att hållas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.