Framtid och fördomar i fokus på naturistmöte

Uppdaterad
Publicerad

Ett hundratal naturister har samlats i Kyrkhult utanför Olofström, för att bland annat diskutera hur man ska locka fler medlemmar till förbundet.

Naturister från hela landet, och även några grannländer, befinner sig på Paradisets camping utanför Kyrkhult. Solen har gått i moln, men det hindrar inte många från att kasta kläderna.

– Vi är naturister. Vi umgås nakna. Vi tycker inte om att ha kläder på oss i vissa tillfällen, så då har vi inte det, säger Malin Arlinder Ekberg som har åkt hit från Stockholm.

Diskuterar förbundets framtid

På campingen, som är en av Blekinges tre naturistcampingar, finns det tillgång till bastubad, volleyboll, schack och bordtennis. Men i helgen ligger fokus på viktigare frågor. Som hur det ska lockas nya medlemmar till förbundet, och hur man ska ta kål på myter.

– Naturism handlar om mer än bara nakenhet. Det handlar om gemenskap och omtanke om naturen. Att alla är lika inför varandra, säger Christer Nilsson, ordförande för Sveriges Naturistförbund.

Ökar i medlemsantal

De senaste åren har förbundet märkt en viss tillökning av naturister, och i dag har förbundet drygt 3.000 medlemmar.

– Det börjar komma fler unga medlemmar till oss. Flower power-generationen från sextiotalet har varit väldigt stor hos oss, men nu verkar de unga komma tillbaka igen, säger Christer Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.