Äldre par påkörda av smitare

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i 75-årsåldern hittades vid 00.40 på nyårsnatten med allvarliga skador på Bredgatan i Olofström i västra Blekinge. Polisen misstänker att de har blivit påkörda av någon som sedan har smitit från olyckan.

Paret fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad där de hördes av polis under nyårsdagen.

-Vi har lyckats prata lite med dem, men inte lyckats få fram klarare minnesbilder av vad som hänt, säger Malin Pärmborn, inre befäl vid Blekingepolisen.

Polisen tror att det rör sig om en smitningsolycka.

-Vi har inte stött på någonting som tyder på något annat, säger Pärmborn.

Mannen bor i närheten av den plats där paret hittades och polisen tror att de var på väg dit. Hur länge de legat skadade är oklart.

Ärendet betecknas som smitning från trafikolycka och vållande till kroppsskada. Paret fick flera svåra frakturer då de blev påkörda av bilen.

-Med tanke på skadebilden och hur långt de låg från varandra så tror vi att bilen har gått med hög hastighet, men det kan jag inte med bestämdhet säga, säger Malin Pärmborn.

Polisen är angelägen om tips från allmänheten och en del har kommit in.

-Men än så länge ingenting som lett fram till någon person eller så, säger Pärmborn.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.