Foto: SVT

Ingen stöd för Nagys överklagan

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare toppolitikern Erika Nagy får inte stöd från Valprövningsnämnden för sina protester mot Folkpartiets hanteringen av valsedlar i samband med höstens val.

Nagy var urprungligen partiets förstanamn i Olofström men efter en insändre i lokaltidningen där Nagy, enligt partiet, uttryckt sig främlingsfientligt uteslöts hon en kort tid före valet. Förtidsröstningen hade då inletts och därför behövde partiet också nya valsedlar. De ordinarie valsedlarna beslagtogs och makulerades, men enligt Nagy saknade många av partiets väljare i Olofström information om detta. Det ledde till att partiet fick fler röster än vad det egentligen skulle ha fått, menar Nagy, som också är kritisk till hur länsstyrelsen och Valmyndigheten hanterat frågan. Valprövningsnämnden har nu gått igenom hela ärendet och menar att det saknas grund för att ”någon verkat otillbörligt vid valet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.