Krisen för KHK fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona HK:s ekonomiska läge är så dåligt att klubben nu vädjar om nedskrivning av sina skulder. Klubben ber ett 30-tal fordringsägare att slippa betala 70 procent av det man är skyldig. Om inte, hotar konkurs.

Blekingesport berättar i dag, onsdag,  om att Karlskrona HK har leverantörsskulder motsvarande cirka tre miljoner kronor. Och pengar saknas för att betala skulderna.

Konkurs är ett alternativ om klubben får nej på sin ansökan.

KHK ekonomi

– Alla fordringsägare har fått samma erbjudande och brevet har gått ut till alla med skulder större än 10 000 kronor, säger Karlskrona HK:s ordförande Rolf Lindberg, till Blekingesport.

Enligt honom är konkurs ett sämre alternativ för fordringsägarna än att acceptera 30 procent av pengarna.

– Det är ärlig och uppriktig konsumentupplysning. Jag hoppas fordringsägarna ser ett värde i att Karlskrona HK finns kvar. Vi hade ju inte gjort det här om vi inte sett oss tvungna till det, men jag inser ju också att vi försämrar våra framtida samarbetsmöjligheter, säger Rolf Lindberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

KHK ekonomi

Mer i ämnet