Kvinnan kräver att släppas på fri fot i dag

Uppdaterad
Publicerad

Den mordåtalade kvinnan kan inte förklara varför Yaras blod fanns på brödkaveln.

Hennes teori är att Yara på något sätt försökt behandla sin skada med den.

Samtidigt kräver hon att bli frisläppt i dag.

I dag var det sjunde rättegångsdagen i Yaramålet och förhören drar ut på tiden. De sista förhören med den mordåtalade kvinnan hölls under förmiddagen. Hon fick frågan från advokaten Christer Holmqvist varför Yaras blod fanns på brödkaveln, som pekats ut som misstänkt mordvapen.

– Jag vet inte. Hon kanske försökte själv behandla sin skada på knäet med brödkaveln så det kom blod på den, säger kvinnan som svar.

Fallet Yara

Måste haft svåra smärtor

Röntgenläkaren som hördes tidigare i veckan vittnade om att Yara både hade nya och gamla benbrott på flera ställen på kroppen. Och att hon måste haft mycket svåra smärtor.

Men den mordåtalade kvinnan hävdar att hon bara sett en enda gång att Yara hade skador. Det var på ena handen i samband med att en lärare från flickans skola gjorde hembesök hos familjen.

– Yara sa att hon inte hade ont och behövde därför inte gå till läkaren, säger den mordåtalade kvinnan.

”Hon verkade rädd”

Under förmiddagen spelades även videoinspelade förhör med skolkamrater till Yara upp. En pojke berättar att Yara inte tyckte om helgerna.

– När läraren sa att snart är det helg sa Yara ”nej varför är det helg igen”.

Pojken berättar även i förhöret att Yara ska ha sagt att hon hade ont i handen och att hennes farbror slog henne.

– Hon verkade rädd, ledsen och stressad, säger pojken under förhöret och berättar vidare att Yara hade fått honom att svära vid gud att han inte skulle berätta för någon.

– De slår mig då, sa hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fallet Yara

Mer i ämnet