Samlar mynt på bonnadan

Uppdaterad
Publicerad

Myntsamlaren har sålt en rysk familjerubel för en halv miljon kronor. I dag letade han fynd på Tosia bonnadan i Ronneby.

Den tre dagar långa folkfesten Tosia bonnadan i Ronneby inleddes vid lunchtid i dag. Marknaden med anor tillbaka från krigstiden fyllde hela stadskärnan med karuseller och knallar. De flesta knallarna vill sälja saker på marknaden. Men myntsamlaren Christer från Stockholm var ute efter att köpa mynt.

– Jag köper för annars har man ju inget att sälja. Ett bra tillfälle att köpa är sådana här tillställningar. Folk har alltid någonting som ligger hemma i en burk, säger han.

Vad är det mest värdefullaste mynt du hanterat?

– Jag har varit delägare i en aktionsfirma och då fick vi äran att sälja en rysk familjerubel för en halv miljon. Det var väldigt trevligt kan jag säga, säger han.

Andreas Hansen från Göteborg semestrar i Blekinge och flanerade med sina hundar på marknaden. Där fastnade han vid ett stånd som sålde skyltar som varnade för hundar.

– Jag skulle vilja ha någon som varnar för pudlar, säger han.

Blir man verkligen rädd för de här hundarna om de skäller?

– Det kan du nog bli. Men de tar mest i hälsenorna så det är lugnt, säger han och skrattar.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.