Foto: Svenska kyrkan

De fick lära sig mer om konfirmation

Uppdaterad
Publicerad

Färre vill konfirmera sig. Under onsdagskvällen fick de som ville lära sig mer om konfirmation.

Under onsdagen var det konfirmationens dag. En dag där Svenska kyrkan uppmärksammar konfirmationen. Sveriges radios Ekot rapporterade samma dag att rekordfå unga konfirmerade sig i Svenska kyrkan förra året och att andelen 15-åringar som konfirmerar sig har mer än halverats de senaste 30 åren.

VIP-kväll för ungdomar

I Falun uppmärksammades konfirmationens dag i Grycksbo där ungdomar bjöds till VIP-kväll. Där fick de information om vad konfirmation handlar om.

– Vi bjuder in unga födda 2001 till VIP-kväll därför att de ska veta att det är deras tur nu – de får möta årets konfirmander och ledare och få en bild av vad konfirmation är och vilka grupper de kan välja mellan, säger Jimmy Nilsson, konfirmandansvarig i ett pressmeddelande.

I år är det åttonde året som Svenska kyrkan i Falun arrangerar Konfirmationens dag. De som sen väljer att konfirmera sig börjar sedan i september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.