Läkaren fick nytt jobb i Hofors

Uppdaterad
Publicerad

Den sexbrottsmisstänkte läkaren hade fått ett nytt jobb i Hofors och skulle börjat i måndags, skriver Gefle dagblad i kväll.

När det uppdagades att läkaren var misstänkt för sexbrott mot barn fick han omedelbart sluta på Falu vårdcentral – ikväll skriver Gefle Dagblad att han sedan fick nytt jobb som hyrläkare på hälsocentralen i Hofors – där skulle han ha börjat i måndags men han hann bara dit innan han greps av polisen.

Läkaren tillhörde enligt artikeln ett bemanningsbolag som Region Gävleborg anlitar. Han skulle i måndags börjat ett nytt uppdrag på Hofors vårdcentral och vara där i 18 veckor. Men redan den första arbetsdagen greps han av polis.

Dalarna – Skolläkare sexbrottsmisstänkt

– Han greps vid inställelsen och hann aldrig ta emot några patienter, säger Petter Karlsson, avtalsdirektör vid Region Gävleborg, till Gefle Dagblad.

Visste inget om misstankarna

Hos Region Gävleborg visste man inget om misstankarna mot läkaren och Petter Karlsson säger att han tycker de gjort vad de kunnat för att kolla upp läkaren i förväg.

– I våra avtal med bemanningsföretagen ingår att de ska kontrollera de personer de hyr ut har legitimation och rätt kompetens. De ska också kontrollera så att de inte finns med i belastningsregistret. Jag utgår i från att detta har skett i det här fallet, säger Petter Karlsson till Gefle Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Skolläkare sexbrottsmisstänkt

Mer i ämnet