Foto: TT Nyhetsbyrån/Lise Åserud

Solen tränger undan regn och rusk

Uppdaterad
Publicerad

April är en nyckfull vädermånad. Men nu väntar några dagar med vårkänsla, sol och stigande temperaturer i hela landet.

Regn och kyla verkar alltid ligga och lura i april, redo att slå till mot sollängtande svenskar som redan har hängt undan vinterkläderna.

Men nu är det dags att putsa upp solglasögonen igen. SMHI vill dock inte lova någon värmechock.

– Haha, nej det blir ingen värmechock. Men det blir soligt och skönt med plusgrader. Det kommer visserligen också nordvästliga vindar, med lite mindre varm luft, säger Marisol Huaman, meteorolog på SMHI.

Runt nio grader och efterlängtat uppehåll väntar över hela landet de kommande dagarna, när en högtrycksrygg behagar besöka Sverige. I Norrland kanske något moln här och där.

Det verkar dock dröja innan den riktiga värmen börjar leta sig tillbaka. Marisol Huaman ser ännu inga tecken, åtminstone inte om man sträcker blicken över början på nästa vecka.

– Det är ganska stabilt från lördag, söndag och måndag och i starten av nästa vecka. Just nu är det slut på regn och vi får lite trevligare temperaturer, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.