Foto: Andreas Björklund

Föll från bron – drunknade

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan 20 på fredagskvällen larmades SOS till Bångs broar söder om Sandviken där en person setts trilla i vattnet. Vid 22-tiden hittades mannen avliden.

En man i 45-årsåldern från Sandviken har klockan 22.19 anträffats avliden i vattnet vid Bångs broar i Årsunda söder om Sandviken.

Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen strax före åtta på kvällen eftersom en person hade hamnat i vattnet och befarats ha drunknat.

Efter drygt två timmars räddningsinsats anträffades mannen.

Anhöriga är underrättade. Polisen misstänker inget brott men kommer att genomföra förhör med tolk under kvällen för att utreda hur olyckan gick till.

Enligt uppgifter till SOS tros personen inte kunna simma.

Räddningstjänsten var på plats och sökte efter personen i fråga genom ytlivräddning, uppger Jens Walldorf, inre befäl vid Gästrike räddningstjänst.

Dykare från Falun kallades också till platsen.

Flera personer uppger att de har sett honom trilla ner från bron, enligt Walldorf.

När SVT:s utsände fotograf var på plats fanns tre polisbilar, tre brandbilar och två ambulanser på plats. Flera människor i området var upprörda och fick tas om hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.