Foto: TT

Nu åtalas spädbarnsföräldrarna

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen väntas åtalet mot det föräldrapar som misstänks för att ha misshandlat sina två spädbarn. Åklagaren menar att det rör sig om synnerligen grov misshandel.

I dag åtalas de föräldrapar som misstänks för misshandel av sina två spädbarn.

Det var in mitten av februari i år som mamma kom in med ett av barnen till sjukvården. Barnet betedde sig underligt och när läkaren upptäckte blåmärken larmades polis.

Misshandlade spädbarn i Sandviken

Föräldrarna, som båda är i 30-årsåldern, anhölls och häktades i slutet av februari, på sannolika skäl misstänkta för grov misshandel. Åtalet skulle komma senast 6 mars, men har skjutits upp flera gånger. Senast förra veckan beslutade åklagaren att skjuta på åtalet för att invänta läkarutlåtanden.

Pappan har suttit häktad sedan 22 februari och har inte fått träffa tvillingarnas mamma, som är släppt på fri fot. Mannen har tidigare sagt sig vara ångerfull. Barnen har omhändertagits.

Åklagaren Carl-Johan Granlund menar att det rör sig om synnerligen grov misshandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misshandlade spädbarn i Sandviken

Mer i ämnet