Foto: Philip Markström

Philip fotade det skygga djuret

Uppdaterad
Publicerad

För Philip Markström blev den tidiga morgonturen ett riktigt äventyr. Han fick uppleva ett mycket unikt möte med ett lodjur. Här berättar han själv om mötet.

Det var tidigt på morgonen som Philip Markström fick syn på något vid vägkanten. Klockan var 6:45 och han åkte på väg 272 norr ut mot Ockelbo.

– Strax före Medskogssjön så såg jag något som jag trodde var ett rådjur först skutta över vägen öster ut, men när jag följde den med blicken insåg jag att det var mycket större än ett rådjur. Första tanken var: ”Lo”!

Philip Markström gasade på lite för att hinna titta där den sprang in, och där stod den och kollade på honom.

– Så jag tog upp med mobil och fotade. Efter ett tag så lunkade han inåt i skogen.

Philip Markström berättar att han är väldigt mycket ute i skogen och han håller på med ett filmprojekt tillsammans med en kompis. De spelar in en jaktfilm där syftet är att få fler ungdomar att komma ut i skogen och få upp ögonen för jakt och viltvård.

– Att se ett lo hör inte till vanligheten, en person sa till mig att en på en och en halv miljon ser ett lo i vilt tillstånd om man inte jagar lo. Så jag är väldigt nöjd och glad, säger Philip Markström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.