Foto: TT Nyhetsbyrå

Söderhamn med i kampen om SM-veckan

Uppdaterad
Publicerad

Nu finns det bara en motståndare kvar för Söderhamn i kampen om SM-veckan 2017. Riksidrottsförbundet och SVT kommer att offentliggöra vilken stad som får evenemanget 1 juli, mitt under sommarens SM-vecka i Sundsvall.

Nu står det klart att kampen om att få arrangera SM-veckan vinter 2017 blir en duell mellan Skellefteå och Söderhamn.

– Städernas ansökningar imponerar och båda har bra förutsättningar för att arrangera högklassiga tävlingar, säger Per Bergljung, evenemangs- och marknadsansvarig vid Riksidrottsförbundet (RF)

Får vänta på besked

1 juli, mitt under sommarens SM-vecka i Sundsvall, offentliggör RF och SVT vilken stad som får tävlingarna.

Söderhamn, som har 25 000 innevånare,  är den minsta kommun som hittills på allvar varit med och konkurrerat om att få en SM-vecka.

– Jag trodde inte att en kommun med 25 000 invånare skulle ha en sådan uppsättning idrottsarenor. Login är en trång sektor, men det finns fler bäddar på orter inom pendlingsavstånd, säger Ulf Nilsson, SVT:s projektledare för SM-veckan.

Kraven höjs

För att kunna arrangera SM-veckan vinter måste en värdstad kunna hantera såväl klassiska vinteridrotter som inomhusidrotter, men också erbjuda goda logimöjligheter och väl fungerande logistik.

– Kraven på värdstäder har höjts i takt med att SM-veckan vuxit och utvecklats till ett av våra största idrottsevenemang idag, säger RF:s Per Bergljung.

Fyra städer redan klara

Fyra framtida arrangörsstäder för SM-veckan är redan klara. Årets sommarvecka avgörs alltså i Sundsvall, med start 29 juni, nästa års vintervecka i Piteå och nästa sommar är det Norrköpings tur. Det är också klart att sommarveckan 2017 avgörs i Borås.

Och inom kort får vi veta var vinterveckan 2017 avgörs. Skellefteå eller Söderhamn?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.