VM i USA nästa för dansgrupp

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka åker 16 tjejer från dansgruppen Julle Allstars i Hudiksvall till Orlando i USA för att representera Sverige i cheerdans VM.

Det är i träningslokalen på Håstaholmen i Hudiksvall som tjejerna från Julle Allstars ligger i hårdträning inför VM. Det var genom lagets förra års vinst i SM som Svenska cheerleadingförbundet utsåg tjejerna till att åka och representera Sverige, i Cheerdans-VM i USA i år.

– Vi är väldigt stolta över att ha blivit utsedd av förbundet att åka och representera Sverige i VM. Vi är glada över att de tycker att vi håller den klassen, berättar Maria Flöjt tränare för Julle Allstars.

I USA kommer mötet att bli tufft. Tjejerna kommer att tävla mot 17 landslag på Espn-arena inne på Disneyworld i Orlando.

– Det är jättepirrigt såklart. Men vi känner oss ändå redo eftersom vi har tränat sedan augusti. Vi känner att alla bitarna i dansen börjar falla på plats, säger Emelie Edeborg som dansar i Julle Allstars. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.