Foto: TT Nyhetsbyrån

15-årig flicka avled efter ridolycka

Uppdaterad
Publicerad

Avled tidigt på tisdagsmorgonen på akademiska sjukhuset i Uppsala.

En 15-årig flicka hemmahörande i Gävle avled tidigt imorse på Akadamiska sjukhuset i Uppsala. Flickan vårdades för en svår skallskada som hon ådrog sig i samband med en ridträning på Gävletravet på Skärtorsdagen.

Enligt Gefle Dagblad var flickan och en kompis på ridträning på Gävletravet under skärtorsdagen. När de red i skogen ska 15-åringen ramlat av sin häst. Hon fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala, där konstaterades det att hon hade en allvarlig skallfraktur.

I fem dagar kämpade flickan för sitt liv, men på tisdagsmorgonen avled hon på sjukhuset.

– Hon måste ha landat väldigt olyckligt. Vad jag har hört var det inga skador på hjälmen, säger Tommy Ljunggren, travbanechef på Gävletravet till Gefle Dagblad

Enligt vad Ljunggren sagt till Gefle Dagblad skenade inte hästen utan olyckan inträffade på annat vis. De som ridtränar travhästarna ska även vara erfarna ryttare. Just nu har travverksamheten tagit uppehåll.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.