Foto: Arkiv

Ambulanspersonal i slagsmål

Uppdaterad
Publicerad

En ambulans larmades till en plats i Sandviken i början av augusti efter att en man slagits i huvudet med en flaska. Under ambulanspersonalens uppdrag hamnade de mitt i ett slagsmål och händelsen beskrivs nu i en avvikelserapport till landstinget Gävleborg.

SOS-operatören som larmade ut ambulansen ska, enligt avvikelserapporten, ha försäkrat att den aktuella platsen var lugn och säker. Men när ambulansen kom fram uppstod snart ett nytt bråk och ambulanspersonalen tvingades fly in i bilen och åka därifrån.

”Vi hade kunnat fått spö! Det är lätt för SOS och sitta på ett kontor flera mil från platsen och säga att vi ska åka fram och bedöma bråkiga patienter”, skriver ambulanspersonalen i avvikelserapporten till landstinget.

I rapporten föreslår också personalen att mer säkerhetsutbildning och att ambulanspersonalen bör påminnas om vikten av deras säkerhet i arbetet.

Ingen av de som var inblandade i bråket ska ha haft allvarliga skador och ambulanspersonalen gjorde, innan de flydde från platsen, bedömningen att ingen av dem var akut sjuka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.