Foto: Jennifer Howgate/SVT

Carl Nordin laddar för hemma-VM

Uppdaterad
Publicerad

Carl Nordin är den ende svensken som har kvalat till VM på hemmaplan i Falun. Just nu är han på plats och tränar i VM-backarna.

Carl Nordin är den ende svensken som har kvalat till VM på hemmaplan i Falun. Just nu är han på plats och tränar i VM-backarna.

– Det ska bli häftigt med VM i Falun, jag har inte så höga förväntningar men det vore förstås en dröm att komma på pallen, säger han.

Carl Nordin är här i Falun under tre dagar för att träna i hoppbackarna på Lugnet. Det har dock varit för blåsigt, vilket har gjort att de tvingats skjuta på träningen, men under måndagen kör de för fullt.

Carl Nordin tog sitt personbästa i världens största backe som är över 200 meter hög så backarna på Lugnet är små i jämförelse och han känner ingen rädsla.

– Det är klart att man får adrenalinkickar när man hoppar i de riktigt stora backarna, men det var länge sedan jag kände någon rädsla, det försvinner efter ett tag. Speciellt i dessa backar som är förhållandevis små, säger han och tillägger att han tycker fler borde prova på sporten.

– Jag tycker alla som känner sig sugna ska prova på backhoppning, det är en fantastisk frihetskänsla och man känner sig som en fågel som flyger. Så mäktigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.