Första spadtaget mot ett stadsbad i Gävle

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen togs ett efterlängtat första spadtag till vad som kommer att bli Gävles nya stadsbad.

I sju år har Gävle kommun förskt få ett stadsbad i Boulognerskogen men Gavleån har varit alltför förorenad för att ett bad ska kunna anläggas. Men nu kommer planerna att gå i lås. Och ordförande i tekniska nämnden var mycket nöjd under tisdagens ceremoni.

– Vi började prata om det här redan 2007 och sedan 2008 har man tagit vattenprover varje vecka från maj till september och gjort en rad åtgärder för att förbättra vattenkvalitén och det har burit frukt och nu står vi här och kan förverkliga stadsbadet som vi har längtat till så mycket, säger Inger Shörling (MP).

Gävleborg – Boulognerbadet

Varför vill ni ha det här badet?

– Varje stad skulle väl önska sig ett stadsbad, vi har ju verkligen chansen att lyfta Gävle och göra något bra för gävleborna. Det ska vara nära till bad när man har vatten inne i stan och ha en kvalité som tillåter bad, det känns ju fantastiskt, säger Inger Shörling (MP).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gävleborg – Boulognerbadet

Mer i ämnet