Artikeln på SVT Gävledalas hemsida har delats över 90 000 gånger. Foto: SVT

Lucian Greta i topp

Uppdaterad
Publicerad

Över 90.000 delningar på mindre än en vecka. En topplista över Sverige mest delade nyheter under 2014 visar att SVT Gävledalas inslag om 93-åriga lucian Greta är bland de populäraste artiklarna i landet.

Listan över årets tio mest delade artiklar domineras vanligtvis av nyheter från kvällstidningarna Expressen och Aftonbladet, men på åttonde plats hittar vi SVT Gävledalas artikel och inslag om 93-åriga lucian Greta. Artikeln om luciafirandet på äldreboendet Åkershem i Borlänge publicerades den 12:e december och har på under en veckas tid delats på sociala medier över 90.000 gånger.

Listan på mest delade artiklar i Sverige under 2014 är baserad på siffror från hemsidan socialanyheter.se som visar vilka nyhetsartiklar som delats mest på Facebook och Twitter under året.

Se hela listan över populära nyhetsartiklar här.

Och se härliga Greta 93 år lussa här:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.