Inga fler ”jobbresor” till Norge

Uppdaterad
Publicerad

Projektet Jobbresan, som startade i Söderhamn i april 2012, och som skulle hjälpa ungdomar att hitta jobb i Norge, läggs ner.

Tanken var att arbetslösa ungdomar med hjälp av stöd och bidrag skulle flytta till Norge och arbeta där. Sju av Gävleborgs tio kommuner var med i projektet och sammanlagt har 204 ungdomar rest till Norge i hopp om att få jobb.

”Det känns frustrerande”

Enligt José Pérez Johansson, som varit projektledare för Jobbresan, är i dag 72 procent av ungdomarna i sysselsättning. Antingen har de jobb hemma i Sverige eller i Norge, och vissa av ungdomarna studerar.

– Det känns frustrerande att Jobbresan skall läggas ner, särskilt eftersom vi levererar mycket goda resultat i tider som dessa, säger José Pérez Johansson.

Brist på pengar

Anledningen till att projektet läggs ner är uteblivet ekonomiskt stöd från Nordiska ministerrådet och arbetsförmedlingen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.