Foto: TT

Leksand värvar från Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Backarna Robin Jacobsson och Robin Gartner är klara för spel i Leksands IF den kommande säsongen.

Gartner har de senaste två säsongerna tillhört Örebro och har tidigare spelat med Mora IK. Jacobsson kommer från spel i Brynäs, men rivaliteten klubbarna emellan är inget som han ser som ett hinder.

– Det skall bli en extra krydda att komma tillbaka till Läkerolen och puckla på de gamla polarna i vinter, säger Jacobsson.

Att flytta till Leksand är inga problem för Jacobsson.

– Leksand är en fin ort vid Siljan och vi kände direkt att det skulle bli ett riktigt spännande och kul äventyr att flytta hit. Jag har spelat i Tingsryd under fyra säsonger och vi trivdes bra att bo i en småstad, så det här kommer bli riktigt bra. Sen är det ju nära till det mesta och väldigt mycket att upptäcka runt om Leksand, säger Jacobsson.

Leksands IF som ny arbetsgivare

– Det känns fantastiskt att få komma till en klassisk klubb som har så mycket historia och fans vart man än kommer. Jag längtar redan nu till att allt drar igång på riktigt och att vi får spela och vinna matcher i arenan, säger Jacobsson.

Robin Gartner ser fram emot att spela i Tegera arena

Robin Gartner är också Stockholmare men började sin juniorspelarkarriär i HV 71. De två senaste säsongerna har Robin varit med om att spela upp Örebro till SHL och han har hunnit göra 38 SHL-matcher i samma klubb. Nu har han skrivit kontrakt med Leksands IF.

– Det är jättekul att komma till en anrik och stor klubb som Leksand, som tillhört hockeyeliten under många många år. Det skall bli häftigt att åka ut i Tegera arena och försöka bidra till nya framgångar för laget och för fansen, säger Gartner.

Tre säsonger i Mora

Mellan 2009 och 2012 spelade Gartner i Mora, men nu är det alltså derbymotståndaren Leksand som gäller.

– Jag hade tre bra år i Mora och jag fick vara med att spela utematchen i Leksand. Det var en grym upplevelse och ett bra kvitto på vilket drag det är kring Leksand. Eftersom vi inte spelar i samma liga, så känner jag inget konstigt i att spela i Leksand, säger Gartner.

Tommy Salo säger så här om att ha värvat spelarna.

– Jag ser en stor potential i Gartner. Han har hunnit få erfarenhet i SHL. Jag har sett honom spela under flera säsonger i Mora och jag tycker att han har utvecklats för varje år. Det skall bli spännande att se honom i Leksands organisation., säger Salo.

– Jacobsson är en spelare under utveckling. Han har ett bra defensivt spel och jag tror vi kan få honom att ta steg i sin utveckling. Jag tror att han kommer passa bra in i sin roll här i Leksand, säger Salo.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.