Edenhager: ”Jag känner mig otroligt sviken”

Uppdaterad
Publicerad

” Jag har inte fifflat med partikassan.” Det var det tydliga budskapet, när den före detta distriktsordföranden för Sverigedemokraterna, Marie Edenhager, höll presskonferens i Borlänge:

Under onsdagen meddelade Sverigedemokraternas partistyrelse att Marie Edenhager uteslutits ur partiet, eftersom det fanns misstankar om ekonomiskt fiffel. Men när Marie Edenhager på torsdagen höll presskonferens tillbakavisade hon alla anklagelser om fiffel och hävdade att partistyrelsen aldrig fört fram något sådant till henne. I brevet om uteslutning står det heller inget om ekonomiska oegentligheter.

– Jag känner mig otroligt sviken, missbrukad, utnyttjad och förbrukat. Jag är besviken hur partiet har handskats med ärendet och hur de har kastat mig på förbrukningshögen. Utan att ens att förmedla vad som har framkommit och jag har inte heller fått möjlighet att rättat till om något har gjorts fel, och då menar jag om något har gjorts fel.

Dalarna – Edenhager

Marie Edenhagers besvikelse på Sverigedemokraterna gick inte att ta miste på, men hon säger att hon kommer att fortsätta att arbeta politiskt, framför allt i Borlänge.

Gävledala sände direkt från presskonferensen. Se sändningen i efterhand ovan.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Edenhager

Mer i ämnet