Mer fokus på Brynäs damlag

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs damhockeylag har länge levt i skuggen av herrarna. Nu hoppas föreningen att man kan flytta fram positionerna. Från och med i höstas jobbar en person från damlaget heltid på Brynäs kansli.

Att ha en enda person fast anställd inom Brynäs organisation som är knuten till damlaget kan låta som en droppe i havet, men det är ändå ett stort steg på vägen mot att ge damspelarna i Brynäs en bättre tillvaro.

– Det betyder väldigt mycket, jag tror det är jätte positivt. Att man ha en representant som har en koppling till laget, säger Madeleine Östling assisterande tränare Brynäs IF.

Många av de tillfälliga jobben som utförs under herrlagets matcher ges till spelare i damlaget för att de ska hjälp med sin försörjning, men målet är högre satt än så.

– Vi vill att det ska utvecklas, men jag tror inom de närmaste åren kommer man inte kunna få en hel månadslön för att spela ishockey som damspelare, säger Östling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.