”Sixten” belönas med hederspris

Publicerad

Under den stora sportfilmsfestivalen i Milano i helgen belönades SVT med två hederspriser. Jens Linds ”Sixten” fick ett av priserna – nu kan du se den populära dokumentären igen.

– Jag är stolt och glad att en film om Sixten Jernberg som är så annorlunda och smal mot de övriga bidragen ändå uppskattas av en internationell jury, säger Lind som belönades med hederspriset i kategorin Olympic Games – Olympic Spirit.

Dokumentären ”Sixten” handlar om Sixten Jernberg, en av Sveriges mest folkkära idrottsmän genom tiderna, och en av den olympiska historiens allra största. Mellan 1956 och 1964 var han världens bäste skidåkare och vann 15 OS och VM medaljer, fyra guld av varje sort. Förra sommaren gick skidlegendaren bort.

Även den tredelade dokumentärserien ”Den andra sporten” prisades. Där berättas historien om svensk damfotbolls utveckling och villkor sedan sporten organiserades på 1960-talet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.