Sjuksköterskor når ut via sociala medier

Publicerad

För att försöka nå ut till fler har de skapat ett eget konto på instagram där dom lägger upp bilder som ska beskriva deras vardag på akuten.

Det var en turbulent tid på akutmottagningen i Gävle i våras, 31 sjuksköterskor sade upp sig och ett 60 tal läkare ifrågasatte den medicinska säkerheten i ett skarpt brev till ledningen. Nu har en ny rekryteringskampanj börjat som handlar om att försöka nå ut till personer genom sociala medier.

Vill ändra på negativt rykte

Akuten fick en ny chef och ledningen tog tag i problemen. Men akutmottagningen fick ett rykte om sig att inte längre vara en bra arbetsplats.

Nu är Landstinget igång med att rekrytera ny personal. Då vill några av sjuksköterskorna ta chansen att sprida en positiv bild av akuten. För att försöka nå ut till fler har de skapat ett eget konto på instagram där dom lägger upp bilder som ska beskriva deras vardag på akuten.

Sjuksköterskorna håller hela tiden sitt instagramkonto uppdaterat. Det finns en tro på att det här kan leda till att fler intresserar sig för att arbeta på akutmottagningen i Gävle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.