Springer för livet

Uppdaterad
Publicerad

Samlar in pengar till Barncancerfonden från Treriksröset i norr till Ystad i söder.

I sitt arbete som sjuksköterska på barnkliniken vid Umeå lasarett, träffar Elisabeth Karlsson dagligen barn som drabbats av bland annat cancer. Därför ägnar hon nu sin semester åt att springa genom hela Sverige och samla in pengar till Barncancerfonden. Grovt räknat blir det ett maratonlopp om dagen.

-Jag har ju hållit på mycket med långlöpning tidigare och det här var ett tokroligt löpprojekt kombinerat med en sak som som jag brinner för, säger Elisabeth Karlsson som hittills samlat in cirka 20 000 kronor, framförallt genom sin blogg ”springerforlivet.blogspot.com”.

Hon har tält, sovsäck och liggunderlag med sig på turen men försöker så mycket som möjligt att sova hos vänner eller på vandrarhem. Just nu är hon i Dalarna, Gävledala träffade på henne på vägen mellan Skeberg och Dala-Floda.

-Om allt går bra hoppas jag att vara framme i Ystad omkring den 10 oktober och med mycket pengar till Barncancerfonden, säger hon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.