Tågstoppet håller i sig ytterligare en vecka

Uppdaterad
Publicerad

En brand i ett ställverk vid järnvägsstationen i Falun har orsakat ett omfattande signalfel.

Det är fortfarande stopp i tågtrafiken förbi Falun. Trafikverket uppger på onsdagseftermiddagen att tågstoppet som berör sträckan mellan Borlänge och Gävle kommer vara fram till onsdagsmorgonen den 10e september.

Ett spår öppnades under tisdagskvällen och godstrafik har kommit igång. Dock dröjer det innan persontågen kommer kunna köras.

Stoppet beror på en brand i ett ställverk natten mot tisdag som har orsakat ett omfattande signalfel. SJ och Tåg i Bergslagen ersätter tågen mellan Hofors och Falun med buss.

Detta har hänt:

Det var kl 03.26 natten mot tisdagen den 2a september som Räddningstjänsten larmades till järnvägsstationen i Falun där det hade brunnit i ett ställverk. Byggnaden var rökfylld och kablar hade förstörts. Orsaken till branden är ännu oklar.

En av många luttrade tågresenärer på tisdagsmorgonen var Zagbai Felicite från Rättvik som pluggar i Gävle.

–Det är tråkigt när man inte kan lita på tågen, sade hon uppgivet när SVT träffade henne utanför järnvägsstationen i Falun på tisdag morgon.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.