Två brandmän omkom i trafikolycka i Dalarna

Uppdaterad
Publicerad

Brandbilen voltade nedför slänt – ytterligare två svårt skadade

En brandbil med fem brandmän körde av vägen när de var på väg till en trafikolycka i närheten av Malingsbo i Smedjebackens kommun vid 12-tiden på torsdagen.

– De mötte en lastbil och när de väjde för lastbilen fick de sladd över vägen, sedan voltade bilen förmodligen flera gånger ner för en slänt, säger Bernt Mattsson polisens insatschef på olycksplatsen.

Dalarna – Brandmän i dödsolycka

De skadade brandmännen fördes till Falu lasarett. Två av brandmännen avled där av sina skador. Ytterligare två är svårt skadade men en person kom undan kraschen med lättare skador och har nu fått lämna lasarettet.

– Det var en våldsam olycka, det är mycket tragiskt, säger polisens insatschef Bernt Mattsson.

Smedjebackens kommunalråd Leif Nilsson (S)  säger att tankarna främst går till de anhöriga och han har begärt att flaggorna i kommunen ska sänkas på halv stång.

Smedjebackens POSOM-grupp har kallats in och finns på plats på Smedjebackens räddningsstation för de som vill komma dit och prata om det som inträffat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dalarna – Brandmän i dödsolycka

Mer i ämnet