Så här såg det ut när Ralf Wennergren hade inbrott i sin bil. Att airbagen stals vid inbrottet märkte han först en dag senare. Foto: PRIVAT

Nya airbagstölder i norra Halland

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har ännu inga konkreta spår efter tjuvarna som stjäl BMW-rattar och krockkuddar.

I helgen har ytterligare minst två bilar i Forsbäck på Onsalahalvön drabbats av inbrott där ratt och airbag stulits. Precis som tidigare rör det sig om BMW. Det innebär att det sedan två veckor tillbaka nu är minst 22 bilägare som har drabbats i länet, alla inom Varbergs och Kungsbacka kommuner.

Läs mer: Airbagliga slår till mot lyxbilar

Vågen har märkts av inte bara i Halland, utan även i Västra Götaland och Bohuslän.

Inga spår

Några konkreta spår har polisen inte i nuläget.

– Vi försöker hitta spår. Men det verkar som att de som gör det här är rätt förtrogna med bilarna. Många av de här bilarna har haft larm, men på något sätt lyckas de ta sig förbi det, säget Tommy Nyman, halländsk presstalesman på polisen.

Kontrollerar bilar

Ingen av de stulna rattarna och krockkuddarna har heller påträffats.

– Det är svårt att ta dem på bar gärning, men våra patruller har ju med sig det här i medvetandet när de gör kontrollerar bilar, framförallt på nattetid, säger Tommy Nyman som råder alla BMW-ägare att om möjligt parkera sina bilar i garage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.