Foto: Privat

Någon stal Ulrics alla 50-årspresenter

Uppdaterad
Publicerad

Istället för att öppna paket får Ulric Simonsson ringa runt och fråga vad han fått av sina gäster.

Ulric Simonson fyller 50 år idag den förste september. I lördags ”kidnappades” han av familjen och kördes med förbundna ögon till Knipas lada vid Östra stranden i Halmstad där ett 50-tal vänner tog emot honom. Festen kunde börja.

– Vi hade så trevligt så jag kände att jag inte kan sätta mig och öppna paket nu utan jag gör det i morgon i stället, berättar Ulric Simonson.

Hallandsposten var först med att skriva om hur festen sedan fick en minst sagt bitter eftersmak.

– Jag vaknade tidigt på söndagen. När jag kom till lokalen såg jag att dörren stod på vid gavel. Min första tanke var att ”va skönt”, någon är redan här och städar. Men sedan såg jag tydliga spår efter tjuvarna och att allt av värde var borta. Lokalen var totalt rensad, inte en pinal fanns kvar.

Dagarna efter kalaset har Ulric börjat ringa upp sina gäster och fråga vad paketen innehöll för att kunna anmäla till polis och försäkringsbolag.

– Man blir kränkt. Det finns ju värre saker som kan hända men det är jättejobbigt att folk inte kan skilja på mitt och ditt. Nu måste vi ta en personlig fajt med försäkringsbolaget också.

Hur ser du på chansen att få tillbaka dina grejer?

– Chansen minskar ju för varje dag som går. Jag får hoppas på tips, om någon sett något registreringsnummer eller så. Jag har skummat på blocket och lagt ut på en facebooksida men annars får jag förlita mig på polisens arbete men ärendet läggs nog ner lika snabbt som det skrivs.

Hur påverkar sådana här saker dig?

– Vi såg över våra försäkringar efter ett inbrott i somras. Men nu märker vi att det finns massa kryphål så vi kanske måste göra en översyn på nytt. Nu blir det väl ett larm och nästa steg en övervakningskamera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.