Två poliser fanns på plats när Mietek Grocher på måndagsförmiddagen föreläste för elever på Peder Skrivares gymnasium i Varberg. Polisen kommer ha en extrabevakning under Grochers samtliga föreläsningar i staden under måndagen och tisdagen. Foto: SVT

Extra polisbevakning under Grochers föreläsningar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen finns på plats i Varberg under Mietek Grochers tre föreläsningar.

– Olika hotbilder är något man alltid tittar på med olika grupper, just nu är det så, säger presstalesmannen Tommy Nyman på Hallandspolisen om hotbilden mot judar.

Det är efter händelserna i Köpenhamn som polisen i Sverige nu ser en ny hotbild mot judar. Nu måste polis finnas på plats när överlevarna från Förintelsen åker runt och föreläser. Även när det hålls möten och demonstrationer.

– Det är ju många grupper som är utsatta men just nu har det gjorts en sådan bedömning med den här gruppen, säger Tommy Nyman.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.