Föräldrar till elever på Årstadskolan presenterar egen skolutredning. Foto: SVT

Föräldrar i Årstad kritiserar kommunens utredning

Publicerad

Föräldrar på Årstadskolan riktar kritik mot kommunens förslag om att lägga ned skolan. Igår lade de fram en egen utredning för politikerna.

Kommunens förslag om att lägga ned Årstadskolan har fått föräldrar att reagera. Utredning saknar en analys av vad en nedläggning skulle innebära, menar man.

– De har haft två år på sig, men säger att det inte finns några sådana utredningar. 2012 gjorde Västervik en utredning där de hade Falkenberg som referenskommun. Vi har letat fram den studien. Det kunde kommunen också ha gjort, säger Johan Rydberg, representant för föräldraföreningen.

På tisdagen presenterade föräldrarna en egen utredning för politiker och boende. I en fullsatt gympasal trängdes ett tjugotal politiker med boende och föräldrar som var där för att framföra sina synpunkter.

Bland annat har skolans renoveringsbehov granskats. Och enligt Johan Rydberg är de överdrivna i kommunens utredning. 

– Vi har tagit kontakt med stadsbyggnadskontoret och det finns inte så stora behov. Det som är planerat ska redan göras nu under sommaren, säger Johan Rydberg som nu hoppas att politikerna tänker om.

– Nu har vi framfört våra synpunkter och det kändes som att de tog till sig av det vi hade att framföra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.