Bengt-Åke Sparrman slår ifrån sig av kritiken och menar att det hela bara handlar om en lägre mur. Foto: SVT

Gated community kan leda till politisk strid

Uppdaterad
Publicerad

Den planerade Gated community som planeras på Onsala kan utvecklas till en partipolitisk strid.

Enligt Göteborgs-Posten har Kungsbacka kommun slagit fast att den uppmärksammade muren kräver ett bygglov.

I veckan har planerna kring en så kallad Gated community väckt stor uppmärksamhet. Det är byggherren Bengt-Åke Sparrman som köpt en tomt bland villorna i Onsala och som vill att området ska vara inhägnat.

– Inhängnaden är ungefär som man vill hägna in sin egen villa, sa han till SVT Nyheter Halland.

Nu har Kungsbacka kommun slagit fast att den eventuella muren kräver bygglov. Något som kan bädda för en framtida partipolitisk strid, skriver Göteborgs-Posten.

– Det är väl väldigt troligt att vi snart får in en bygglovsansökan för muren och då kommer den att behandlas i nämnden, säger Thure Sandén (M), ordförande i byggnadsnämnden, till tidningen.

”Jag är orolig”

Vice ordföranden Sara Heikkinen (S), är mer skeptisk till tanken på ett inhägnat område än sin nämndekollega.

– När man sätter en mur runt ett helt område så handlar det inte längre om att man bara vill markera sitt eget hus. Ett enda fall gör kanske inte så stor skillnad men jag är orolig för utvecklingen, säger hon till GP.

Byggherren Bengt-Åke Sparrman säger till tidningen att han skulle bli mycket förvånad om en ansökan om bygglov skulle stoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.