Veteranen Christoffer Andersson gjorde båda Halmstads mål. Foto: TT

Halmstad kryssade på Tele2 Arena

Hammarby och Halmstad är inga topplag i allsvenskan. Men underhållning kan de bjuda på ändå.

Det svängde rejält i mötet på Tele2 Arena som slutade 2–2.

Med Kennedy Bakircioglu på bänken och Linus Hallenius inte ens med i truppen saknade Hammarby mycket kraft framåt.

Det blev i alla fall ett mål utan Bakircioglu på planen. Och när han kom in passade han till Hammarbys andra mål.

Men Halmstad gjorde också två mål. Båda av veteranen Christoffer Andersson.

Kanske borde Hammarbys debuterande målvakt Tim Markström ha varit varnad vid Halmstads kvittering. Christoffer Andersson sköt en frispark som träffade ribbkrysset i 13:e minuten. I den 52:a satt bollen perfekt i samma kryss när han fick frisparkschansen igen.

Markström hann med flera svettiga räddningar innan Andersson slog till på nytt. Det gav Halmstad 2–1 i 59:e minuten.

Då bytte Hammarbys tränare in Kennedy Bakircioglu. Och fem minuter senare assisterade han till Jan Gunnar Sollis kvittering.

Målskytt och skadad

I den betydligt chansfattigare första halvleken gjorde Hammarbys mittfältare Erik Israelsson det enda målet, då han styrde in Amadayia Renies skott efter hörna. Israelsson klev strax efteråt ut skadad.

Tim Markström hann dock visa kyla ändå i sin allsvenska debut. Markström i all hast hoppa in i Hammarbys mål när Johannes Hopf plötsligt försvann till turkiska Genclerbirligi. Han uppträdde lugnt och metodiskt. Inte minst när Halmstads Snorre Krogsgård plötsligt blev helt frispelad en bit in på Hammarbys planhalva och hade all tid i världen att koncentrera sig på avslutet.

För mycket tid kanske. Efter att ha drivit bollen ett 30-tal meter levererade han ett sent och lamt skottförsök som räddades av Tim Markström.

Brutna sviter

Hammarby kom till matchen med fyra raka förluster, Halmstad med fem. De båda bistra sviterna bröts.

Men det var länge sedan det blev en seger för något av lagen.