Här är Högskolans populäraste utbildning

Uppdaterad
Publicerad

Nu är ansökningarna till höstens utbildningar inskickade. Totalt sökte sig 23 096 personer till Högskolan i Halmstad – och allra populärast är sjuksköterskeprogrammet.

23 096 personer sökte sig till Högskolan i Halmstad för höstens utbildningar. De tre populäraste utbildningarna var sjuksköterska, förskollärare och civilekonom, skriver Högskolan i Halmstad på sin hemsida.

Högskolan står för 76 olika program och 156 fristående kurser – något färre än föregående år.

– Eftersom vi fått minskade anslag har vi också krympt vårt utbud lite, säger Pernilla Nilsson, professor och vicerektor med ansvar för grundutbildning, som är väldigt nöjd med antalet sökande till höstens utbildningar.

237 förstahandssökande

Den allra populäraste utbildningen blev denna gång sjuksköterskeprogrammet – en utbildning som ges både i Halmstad och i Varberg. Totalt hade den 237 förstahandssökande. Förskollärarprogrammet hade 160 förstahandssökande och för civilekonomprogrammet var siffran 158.

– Alla tre är populära program i hela landet. Så vi hade nog räknat med att de skulle vara de mest sökta även hos oss, konstaterar Pernilla Nilsson.

”Väldigt glada”

Ett program som ökade kraftigt var civilingenjör i datateknik. Antalet förstahandssökande ökade här från 18 i fjol till 33 stycken i år. Något som skolans rektor ser mycket positivt på.

– Vi är väldigt glada för just det här. Eftersom vi ligger mellan Göteborg och Lund som har bra utbildningar till civilingenjör, tycker jag att det här visar att vårt program blivit väldigt framgångsrikt. Det är en riktigt glad överraskning, säger Pernilla Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.